Kuuloliiton liittokokouksen tulee olla kuuloesteetön

Helsingin Kuuloyhdistyksen jäsenistö edellytti kevätkokouksessa hallituksen kirjelmöinyt Kuuloliiton hallitukselle liittokokousten kuuloestettömyydestä. Alla Helkyn kirjelmä Kuuloliiton hallitukselle.

Kuuloesteetön liittokokous

Kuuloliiton liittokokous järjestetään 28-29.10.2023 Helsingissä. Helsingin Kuuloyhdistyksen jäsenistö on ottanut kantaa, että Kuuloliiton liittokokousten tulee olla kuuloesteettömiä. 

Valitettavasti viime vuosien liittokokouksessa, lukuunottamatta ylimääräistä liittokousta 2023 etäyhteyksillä, eivät ole täyttäneet kuuloesteettömyyden edellytyksiä. On ollut ongelmia muun muassa puheen toiston kuulemisen, kirjoitustulkkauksen näkyvyyden ja induktion toimivuuden kanssa.  

Kuuloliiton vision mukaan Kuuloliiton toiminnan päämääränä on yhteiskunta, joka on kuulovammaiselle esteetön ja saavutettava. Tällaisessa yhteiskunnassa kuulovammaisilla on muiden kansalaisten kanssa yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistumiseen, työntekoon, harrastuksiin, kulttuuriin ja opiskeluun. On valitettavaa, ettei tämä toteudu edes Kuuloliiton omassa toiminnassa.

Kuuloliiton hallituksen tulee etsiä liittokokoukselle tila, jossa kuuloestettömyys voidaan taata.

 

Helsingissä 21.6.2023

Helsingin Kuuloyhdistys ry

 

Matti Kumpulainen

puheenjohtaja

 

Taru Reinikainen

sihteeri

7 kommenttia artikkeliin ”Kuuloliiton liittokokouksen tulee olla kuuloesteetön”

  1. Päivitysilmoitus: cephalexin food
  2. Päivitysilmoitus: where to buy keflex

Kommentointi on suljettu.