Helsingin Kuuloyhdistys ry

Olemme helsinkiläinen Kuuloliitto ry:n jäsenyhdistys, jonka tarkoituksena ja tavoitteena on järjestää vertais- ja virkistystoimintaa huonokuuloisille sekä edistää heidän itsenäistä selviytymistään ja pärjäämistään tavanomaisessa arjessa.

Järjestämme erilaisia retkiä ja virkistystapahtumia sekä ajoittain kokoonnumme omassa toimitilassamme Etelä-Haagassa Helkan tuvalla, joka on vuokrattavissa myös jäsenten omia yksityistilaisuuksia varten.

Pidätämme oikeuden hyväksyä tai hylätä vuokraustiedustelun ilman erillisiä perusteluja.

Toimitilamme ovat esteettömiä. Sisään pääset myös pyörätuolilla ja rollaattorilla. Valaistukseen, akustiikkaan ja yleiseen kuuloesteettömyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Huopalahden juna-asemalta on meille lyhyt kävelymatka.

Tapahtumien sisällöt ja sijainnit löydät toimintakalenterista jokaisen tapahtuman tiedoista. Järjestämme myös säännöllisesti maksutonta kuulolähipalvelua Helsingin keskustan alueella.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan toimintaamme. Voit myös liittyä jäseneksi, vaikket olisikaan huonokuuloinen vaan olet muutoin aihepiiristä kiinnostunut. Toimintaan tutustuminen on maksutonta, eikä sido mihinkään.

Huomaathan, että emme myy tai säädä kuulokojeita emmekä tarjoa lääkäripalveluita. Yhdistyksen vapaaehtoistoimijat tarjoavat omakohtaiseen kokemukseen perustuvaa vertaistukea, jonka tavoitteena on lieventää kuulovammasta aiheutuvia haittoja.

Jos haluat järjestää yksittäisen tapahtuman tai säännöllistä toimintaa huonokuuloisille, tarjoamme erinomaiset tilat ja taustatuen.

Yhdistys on perustettu vuonna 1934. Toimintaamme ohjaavat syyskokouksen vuosittain valitsema hallitus ja yhdistyslain mukaiset säännöt.

Toimintaamme tukevat Saara Kivirannan säätiö sr, Kuulon Tuki ry, Helsingin kaupunki, STEA ja Kuuloliitto ry.

Vuoden 2023 hallinto ja vastuuhenkilöt vahvistetaan järjestäytymiskokouksessa 10.1.2023

Hallituksen jäsenet

• Puheenjohtaja: Matti Kumpulainen, puh. 040 7077 376
  • Varapuheenjohtaja: Olli Mäkinen
  • Sihteeri: Taru Reinikainen
  • Rahastonhoitaja: Ville Myllymäki (hallituksen ulkopuolinen)
  • Muut jäsenet: Niina Denut, Olli Mäkinen ja Salla Mäntylä

Hallituksen jäsenten sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@helky.fi

Vastuuhenkilöt, työryhmät ja toimikunnat

• Jäsenkirjuri: Jaana Virkki
  • Tapahtumavastaavat: Kirsi Mikkanen, Niina Denut ja Salla Mäntylä
  • Kuulolähipalvelutyöryhmä: Virpi Ekosaari, Esa Eskelinen, Kalle Tervaskari, Raija Olkkola ja Ritva Saarni. Palveluvastaavana toimii Anneli Salmevaara.
  • Kunnossapito- ja tekniikkavastaavat sekä tarvikehankkijat: Olli Mäkinen ja Matti Kumpulainen
  • Toimistoassistentti: Kirsi Mikkanen. Toimistoassistentti päivystää Helkan tuvalla torstaisin klo 13.00–15.00. Päivystysaikoina voit esimerkiksi käydä tutustumassa Helkan tupaan, ostaa paristoja ja letkuja sekä tiedustella yleisiä asioita yhdistyksen toiminnasta. Hän päivystää myös yhdistyksen puhelinta.
  • Toimintaryhmät
    • Digitaidot: Anneli Salmevaara (Helky) ja Marika Rajala (Kuuloliitto ry)
    • Keilabeli: Olli Mäkinen ja Pirjo Hakanen
    • Kädentaidot: Tiina Aalto