Kesäloman kynnyksellä

Kevätkausi alkaa hiljalleen olla lopuillaan. Toukokuussa on vielä hallituksen kokous ja pari kuulolähipalvelukertaa sekä kesäkuussa Isosaaren retki, minkä jälkeen jäämme ansaitulle kesätauolle elokuuhun asti.

Kulunut kevät oli vilkas. Oli digitaitojen koulutusta, Kopolan retki, terveysaiheisia luentoja, museokäyntejä ynnä muuta mukavaa. Myös tiedottamista ajanmukaistettiin siirtymällä lehdestä tiivistetympään, korttitiedotteen muotoon, mikä on saanut hyvää palautetta jäsenistöltä. Koska yhdistystoiminta on vapaaehtoistyötä ja tekijöiden määrä on vähäinen, on parempi kohdistaa voimavarat yhdessä tekemiseen – retkiin, tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Otamme korttitiedotteesta mielellämme palautetta ja kehitysideoita vastaan osoitteessa toimisto@helky.fi

Huhtikuussa yhdistyksessä vietettiin avoimien ovien päivää. Päivän aikana kahviteltiin, vaihdettiin kuulumisia, tavattiin vanhoja ja uusia tuttuja sekä tehtiin kirppislöytöjä. Päivästä saadut kokemukset olivat sen verran hyvät, että vastaavanlaisia tilaisuuksia tullaan järjestämään myös syksyllä.

Myös nuorten toiminta on ollut aktiivista. Salibandytoiminnan lisäksi nuoret kävivät hiihtolomalla Messilässä laskettelemassa noin 20 hengen porukalla. Myöhemmin keväällä on ollut muutama nuorten ilta, joissa on syöty pizzaa ja vaihdettu kuulumisia pitkän tauon jälkeen rajoitusten poistuessa.

Syksyllä jatkamme toimintaamme pienin uudistuksin jäsenkyselystä ja yhdistyksen kevätkokouksesta saadun palautteen perusteella. Erityisesti senioreille suunnattu digitaitojen koulutus on ollut suosittua, joten niitä jatketaan myös syyskaudella. Muita syyskaudella jatkuvaa toimintaa ovat keilakerho Keilabeli, viitottu puhe ja nuorten salibandy. Uutuutena ohjelmistossa ovat Kuuloillat, joissa eri vetäjien johdolla kuunnellaan luentoja ja puuhaillaan eri asioita yhdessä Helkan tuvalla.

Tapahtumatyöryhmässä ja hallituksessa on tilaa, mikäli haluaisit osallistua yhdistyksen toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Muistathan, että yhdistyksen toimitilaa Helkan tupaa on mahdollista vuokrata edulliseen jäsenhintaan omia pienimuotoisia yksityistilaisuuksia varten.

Pitkäaikainen ja yhteiskunnallisesti aktiivinen jäsenemme Asta Heickell nukkui pois 8.4.2022. Edustajamme osallistuivat hänen lämminhenkiseen siunaustilaisuuteensa Helsingin tuomiokirkossa.

Toivotamme kaikille jäsenillemme virkistävää kesää. Ollaan kuulolla.

Hallitus