HSL Haagan linjastosuunnitelma

PÄIVITYS 15.11.2019:
HSL Haaga on päivittänyt blogisivustoaan aiheesta 8.11.2019. Käy lukemassa uusimmat kuulumiset. Hallitus on keskustellut aiheesta, ja keskustelun pohjalta näyttää siltä, että HSL:n ehdotus palvelee kuitenkin kokonaisuudessaan yhdistystä parhaiten. Juna-asemalta kävely on n. 300 metriä tuvalle. Sitä suositamme kaikille rautatieasemalta tuleville.

Alkuperäinen artikkeli 21.10.2019:

Kuten moni on huomannut, suora bussiyhteys Kampista Helkan tuvalle on lopetettu.

HSL on avannut nettisivuston, josta voi seurata linjastosuunnitelmaa. Siellä voi myös jättää palautetta kommentoimalla. Viikossa kommentteja onkin tullut jo lähes 500.

Suunnitelmassa on hyviä ja huonoja puolia. Linja Helkan tuvan läheisyyteen jäisi pois, ja runkolinja nro 40 pysähtyisi liikenneympyrässä Kauppalantien ja Haagan urheilutien risteyksessä. Kävelymatka siis pitenisi jonkin verran. Toisaalta bussin vuoroväli olisi nopea, vuoroväli pisimmilläänkin vain 10 minuuttia. Aikatauluja ei tarvitsisi siis käytännössä katsoa.

Bussi nro 33 tulisi kulkemaan Ruskeasuolta lähelle Helkan tupaa, mutta siihen ei tietenkään pääse vaihtamatta.

Näiden muutosten jälkeen, jos suunnitelmia ei muuteta, kannattavinta olisi tulla junalla Pikku-Huopalahteen ja kävellä asemalta tuvalle. Nopein tapa päästä tuvalle se on ollut tähänkin asti. Huono puoli siinä tietysti on kävelymatkan pidentyminen muutamalla sadalla metrillä vanhaan reittiin nähden.

Näkökulmasta riippuu, onko suunnitelma hyvä vai huono. Huonojalkaisen eläkeläisen kannalta, jolla on aikaa odotella busseja ja körötellä kujia pitkin hitaalla bussilinjalla, muutos on tietysti huono.

Lähde: https://hslhaaga.blogspot.com/

https://platform.remix.com/map/e560450?latlng=60.23522,24.8563,12.24&layer=hsl