Porvoon retken kuulumiset

Helky järjesti jäsenilleen pikkujouluretken Porvooseen lauantaina 10.12.2022. Aamun säätiedotus aiheutti hieman jännitystä, sillä päiväksi oli luvattu huonoa ajokeliä runsaan lumisateen vuoksi ja Helsingistä lähdettäessä tuuli ja pyrytti kohtalaisen paljon. Ryhmällemme oli tilattu pieni, 23-paikkainen bussi, mutta iloksemme huomasimme, että Lakkapää Matkat saapui paikalle isolla 65-paikkaisella bussilla. Lämpimässä ja tilavassa bussissa oli mukava tehdä matkaa rauhalliseen tahtiin kauniita maisemia ihaillen.

Saavuimme perille Porvooseen aikataulun mukaisesti hieman ennen klo 12, minkä jälkeen siirryimme nauttimaan Café Cabriolen lounaasta. Tarjolla oli Skagen-salaatti, härkää bearnaisekastikkeessa sekä marjatrifle.

Lounaan jälkeen osa ryhmästämme siirtyi bussilla Taidetehtaan joulumarkkinoille. Myyntipöydissä oli muun muassa erilaisia käsitöitä, leivonnaisia ja suklaita.

Palasimme samalla bussilla Porvoon kauppatorille, josta ryhmämme hajaantui eri paikkoihin tutustumaan talvisen kaupungin tunnelmaan ja markkinahumuun, sillä samana päivänä Porvoossa oli useita joulumarkkinoita eri puolilla kaupunkia.

Talvinen Porvoo tarjosi upeita maisemia ja kaupungissa oli paljon väkeä liikkeellä.

Iltapäivällä talvisää oli erinomainen. Pikkupakkasta, ei lumisadetta ja jopa aurinko hieman näyttäytyi, joten pelko huonosta säästä osoittautui onneksi turhaksi.

Retkellemme osallistui 21 henkeä. Ohessa muutama kuva retkipäivästä.

Kuvat: Matti Kumpulainen, Mari Myllymäki ja Heikki Niemi